Oefeningen Die Je Eens Moet Proberen (4): Single Leg Eccentric Hip Thrust

hip thrust single leg eccentric

Mocht er in het goede lijstje van goede voornemens “een rondere bil” staan, blijf dan vooral even doorlezen. Deze oefening zou weleens nieuwe leven in je bootygains kunnen blazen! Of die van je vriend. Of vrienden. Of iedereen die jij een grotere bil gunt.

Al eerder schreef ik over het excentrisch trainen om nieuwe groei te bewerkstelligen. De Single Leg Eccentric Hip Thrust past eigenlijk precies deze techniek toe.

Wat je doet: kies een gewicht die je moeilijk met één been omhoog kunt heffen tijdens de hip thrust, maar wel gecontroleerd kunt laten zakken met één been. Duw het gewicht met twee benen omhoog, hef vervolgens één been omhoog en laat het gewicht terugzakken tot het beginpunt. Herhaal tot het niet meer lukt en geniet van de burn. In dit filmpje heb ik dus eigenlijk een te licht gewicht (#truestory), maar het gaat om de beweging.

Begin eens met een gewicht waar je zo’n 8 –  10 herhalingen per been kunt. Voel je je bilspier niet goed? Begin dan gerust eens met een lichter gewicht, zodat je goed je booty leert squeezen. Succes!