Fitnessartikelen van de week 5-11-2017

fitnessartikelen van de week

Elke week publiceer ik hier op Strongville.nl de meest opzienbarende, leerzame, mind-blowing, verhelderende, frisse fitnessartikelen die ik deze week op internet gespot heb… afgezien die van mezelf *wink, wink*.

Week 44 stond in het teken van:

Does The Weight Of The Bar Change Which Muscles Work Hardest? – Chris Beardsley

Heb je over deze vraag weleens nagedacht? Nee? Lezen! Zo ja, alsnog lezen, want Chris Beardsley, die deze week ook dit en dit publiceerde. Wat een held.

The Peculiar State of Fitness Assessments – Tony Gentilcore

Is het echt nodig om conclusies te verbinden aan iemands postuur tijdens een assessment? Een bondige en luchtige uiteenzetting.

Unorthodox Core Strengthening Exercises – Andrew Millett

Voor wie klaar is met dat eeuwige planken, heeft Andrew Millett een aantal onorthodoxe en loeizware alternatieven voor je in petto.

High Fat Diary Is Not Better For Health Or Weight Loss – James Fell

Ik had het even helemaal gemist, maar blijkbaar zijn er weer mensen die claimen dat vette zuivel goed voor je zou zijn. Vervolgens zijn er mensen die om deze reden boter in hun koffie stoppen. *Kokhalst*. Waar waren we? O ja, het is dus niet eens goed voor je.

7 Better Ways To Know If Your Nutrition Plan Is Working – Precision Nutrition

Voor iedereen die graag op de weegschaal staat. Je weet wel, op dat flutding wat een arbitrair nummertje geeft zonder een onderscheid te maken in vetmassa, spiermassa en vocht of hoe jij je mentaal voelt. Er zijn veel zinvollere manieren op je progressie te meten. Lezon!

Improving Shoulder Motion: Lat Inhibition Dr. Ouin Heinoch

Omdat je lats stijf zijn, en omdat jij je armen regelmatig boven je hoofd heft, en omdat jij er niet van houdt om in je vrije tijd elke week naar de fysio te moeten.

Should Exercise Be Fun? – Kevin Mullin

Moet sporten leuk zijn? Aan de ene kant zou je zeggen van wel, want anders wil je nooit naar de sportschool.
Aan de andere kant moet je ook steeds keihard knokken, want anders bereik je niks. Kevin Mullen zet deze paradox mooi uiteen.

Weightlifting Shoes: What Does Research Tell Us? – Suppversity

Voordat je de portemonnee trekt om 120 euro uit te geven aan die kekke weightlifting-schoenen, omdat die CrossFit-vriend van je zo zit te hameren om ze aan te schaffen: lees eerst dit voor een weloverwogen keuze.