De meest gemaakte trainingsfouten van mannen

trainingsfout mannen fitness

Al eerder schreef ik over de meest gemaakte trainingsfout van vrouwen. Maar tjonge, de heren kunnen er ook wat van in de sportschool, zeg!
Sterker nog, ik ga me deze keer niet eens beperken tot één fout vandaag, maar ik pak gewoon het hele spectrum. Komt die waslijst!

1. Te zwaar trainen

Die had je zelf ook wel kunnen raden.

Ego-lifting, dus. Immers: liever een joekel van een dumbbell heen en weer te slingeren met je hele lijf, zodat je indruk maakt op grote gasten, dan een gewicht pakken dat je daadwerkelijk aankunt zodat je spieren optimaal kunnen groeien. Eh, toch?

https://www.youtube.com/watch?v=GkZP0pQsA2Q

2. Geen hulp vragen

Althans, niet aan een werknemer, want dat is niet cool. Beter stel je je vragen daarom aan Dr. Google en anonieme gebruikers van een bodybuildforum, zodat je jezelf door een oerwoud aan tegenstrijdige informatie moet ploeteren om gezichtsverlies te voorkomen.

3. Denken dat bepaalde oefeningen per se moeten

Veel heren denken dat je alleen met “hardcore” oefeningen ook hardcore resultaten krijgt, terwijl je alleen maar een hardcore rekening van je zorgverzekeraar riskeert als je niet geschikt bent om deze oefening uit te voeren.

Veel mensen hebben namelijk niet de juiste verhoudingen of mobiliteit om bepaalde oefeningen uit te voeren. Zo is een deadlift een stuk lastiger met lange bovenbenen en een mini-torso, en is een overhead press een stuk lastiger correct uit te voeren met de schoudermobiliteit van een strijkplank.

4. Supplementen overschatten

We kunnen op één manier de opwarming van de aarde tegengaan: als mannen zich hier net zo druk om zouden maken als om “de beste pre” of “de timing van een eiwitshake”.

5. Te veel werk leveren

Ik weet dat je waar wilt voor je sportschoolabonnement, maar je hoeft niet steeds twee uur aan de gewichten te hangen voor resultaat. Sterker nog, het staat je herstel in de weg. Plus, het leven is ook vrij aangenaam buiten de zweetdampen van dit ijzerhol.

The Office Agree GIF by EditingAndLayout - Find & Share on GIPHY

6. Als een pro-bodybuilder trainen en eten

Klakkeloos training- en voedingstemplates kopiëren van iemand die naast zijn kipfilet met broccoli het volgende op het menu heeft [bron – (getallen zijn weken)]:

1-10 Testosterone Enanthate, 750mg a week (1000-1200mg advanced)
1-10 EQ, 800mg a week (1000mg advanced)
1-10 Tren E, 600mg/week (800mg advanced)
1-8  D-Bol, 50mg every day (up to 100mg advanced)
10-16 100mg Testosterone prop EOD (100mg ED advanced)
10-16 100mg Trenbolone Acetate EOD (75-100mg ED advanced)
10-16 100mg Masteron propionate EOD (100mg ED advanced)
10-16 50mg Winstrol or Anavar ED (sometime I do both)
8-16 Start T3 at 25mcg ED and taper up as needed.
12-16 Halotestin, start at 20mg ED and increase by 10mg every week (not a good choice for those who aren’t mentally strong.)

Dat lijkt me, eh…

7. Te veel gefocust op resultaat

Niet dat vrouwen zich hier niet schuldig aan maken, hoor! Integendeel zelfs. Maar ook bij mannen zie je deze trend: na elke sessie op de weegschaal staan, continu in de spiegel kijken en zich vergelijken met anderen in de gym en brede boys op Instagram. Gevolg: continu frustratie, omdat progressie tergend langzaam is en nooit zo lineair gaat als je denkt.

Wees eens wat vaker ~ in het moment ~ en concentreer wat meer op de kwaliteit van je training en je voeding. Wees blij met elke keer dat je jezelf naar de gym sleurt of wanneer je zelfs een herhaling extra kunt. Geloof me: met de juiste methode, komt dan het resultaat vanzelf. Mocht je deze methode willen weten, ben je uiteraard vrij je hier aan te melden. De groeten!